|
|
Podjetnik december 2003
Ideje |
|
| Izkušnje |
Čustvena inteligenca je 80 odstotkov uspeha Avtor: Ksenija Špiler Božič, Sabina Špehar Pajk Če menite, da boste z vlaganjem v čustveno inteligenco sebe in svojih sodelavcev vzgojili solzavo, vseh čustvenih spon osvobojeno ekipo, tedaj so na delu ... vaša omejujoča prepričanja. Resnica je ravno nasprotna! | Tudi vodja je del ekipe Avtor: Mojca Svetičič Bojan Prašnikar je že tretjič selektor državne nogometne reprezentance od slovenske osamosvojitve. Tokrat jo je popeljal prav to praga evropskega prvenstva, ki se je žal za las izmuznilo. Tako kot podjetnikom sta mu vodenje in skupinsko delo vsakdanji kruh, zato je njegovim izkušnjam zanimivo prisluhniti. | Zgodbe o podjetjih Avtor: Jože Vilfan, Nina Kokelj Strategijo svojega podjetja, oglas, uveljavitev blagovne znamke – vse to boste zasnovali, kot da gre za zgodbo oziroma pravljico. Tako napoveduje Rolf Jensen v svoji knjigi Viharjenje srca. |
| Skrbi glede Evropske unije Avtor: Primož Kaučič Še nekaj mesecev je do vstopa v Evropsko unijo in podjetnike vse bolj skrbi, kako bo potem. Na forumu na GZS so prevladovali strahovi. | Povečajte učinkovitost prodajalcev Avtor: Aleš Lisac Kako povečate učinkovitost svojih prodajalcev za najmanj deset odstotkov? Podajamo vam deset nasvetov, preizkušenih v slovenski praksi! |
| Denar & finance |
| Navidezni posli Avtor: Jure Mikuž Kakšne so nezakonite čarovnije na borzah, ki so se dogajale tudi pri nas. |
| Svetovalec |
|
| Druge rubrike |
|
| Doma |
Vinski bari – žlahten posel Avtor: Nives Pahor Smo dežela vina – a ga znamo ponuditi na pravih mestih tujcem in – nam samim? Naj vam bodo za zgled uspešni slovenski »podjetniki užitka«. | Prvi vinski bar pri nas - Movia Avtor: Nives Pahor Aleš Kristančič, svetovno priznani slovenski vinar iz Brd in Podjetnik leta 2002, je leta 1999 odprl v središču Ljubljane prvi vinski bar v Sloveniji. | Vinoteka, restavracija in vinski bar Avtor: Nives Pahor Pri Simonu Bradešku na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani najdete vinoteko, kotiček za vinski bar in restavracijo - vse na dobrih 500 kvadratnih metrih. |
|
|
|
|