Sladoledarna Pinjola v Novi Gorici

Avtor: Nives Pahor | Objava: 08.06.2004



Marko Kosovel, po izobrazbi strojni inženir, se že štiri leta ukvarja z izdelavo domačega, umetniškega sladoleda. V visoki sezoni se dnevno obrne tudi od 40 do 50 različnih okusov. Letos, ko ni vreme ravno naklonjeno sladoledu, se to pozna pri prodaji. (April in maj sta bila bolj mrzla kakor navadno.)  

V Pinjoli lahko izbirate med 24 različnimi okusi naenkrat, sicer pa imajo seznam že prek 90 različnih okusov, ki so jih doslej ustvarili v njihovem laboratoriju. Med njimi so na primer fantazijski okusi millenium, sončni zahod, monsheri, pinjola ... Delajo pa tudi sladoledne torte in sladoled po naročilu za na dom. Kot pravi Kosovel, to področje zahteva precej domišljije in želje po ustvarjanju vedno novega.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *