|
|
Kakovost predpakiranega kefirjaProizvajalce in ponudnike kefirja obveščamo o Pravilniku o kakovosti kefirja, ki določa pogoje, ki jih mora izpolnjevati kefir, ki je v prometu kot predpakirano živilo.
Glede na določbe pravilnika je kefir lahko izdelan iz polnega, polposnetega ali posnetega mleka, fermentiranega s kefirnimi zrni. Pravilnik predpisuje pogoje glede naslednjih lastnosti kefirja:
- barva, - konsistenca, - vonj,
- okus.
Kefir mora biti označen v skladu s opredpisi o splošnem označevanju predpakiranih živil. Izdelava kefirja v skladu z zahtevami tega pravilnika mora biti urejena do 01.01.2004. Proizvodi, izdelani in označeni pred tem datumom so lahko v prometu do porabe zalog. VELJAVNOST:
Od 22.7.2003. PRAVNI VIR: Pravilnik o kakovosti kefirja (UL RS 66/2003)
Zakon o kmetijstvu (UL RS 54/2000, 52/2002, 58/2002) |
|