Dorming

Avtor: Nives Pahor | Objava: 10.01.2003



Dorming, simpatičen kulinaričen ritual, katerega korenine segajo na Daljni Vzhod, je zadnji trend restavracijske mode. Je beg pred kaotičnimi, hrupnimi in ne vedno udobnimi modnimi restavracijami.

Pariz, svetovni salon užitkov, ponovno, po dva tisoč letih, odkriva užitek uživanja hrane leže, v mirnih prostorih. V teh “spalnicah”, ločenimi s številnimi zavesnimi pregradami ne doživite običajnega, restavracijskega hrupa. V Parizu je dorming postal že prava življenjska filozofija, katere moto je “za srečno življenje leži”. Restavracije, opremljene z velikimi, mehkimi blazinami in širokimi, nizkimi mizami, kot bi stopili v čas starih Rimljanov, se ponašajo z izbranimi gosti, večinoma show businessa, modnimi kreatorji, oblikovalci ... 
Izvirno modo sta uvedli pariški restavraciji Cabaret in Tanjia. Cene so dvakrat višje kot v drugih restavracijah, kar pa niti najmanj ne odvrača gostov, željnih vedno novih eksotičnih doživetij.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *