Bio čokoladni butik

Avtor: | Objava: 05.04.2007



Ekološko, organsko in moderno so sestavine uspeha čokoladnega butika, ki ga vodi mladi pariški podjetnik Guillaume Hermitte. Glas o butiku se hitro širi po Parizu in Franciji, tudi v tujini si že utira pot. Puerto Cacao (tako se trgovina imenuje) je neke vrste salon ekološko pridelane čokolade, ki mu ga je uspelo uresničiti s podporo Essec Business School iz Pariza. Podjetje se je zavezalo, da bo vsaj pet let sodelovalo s proizvajalci kakava iz Venezuele. Tako si je Hermitte že na začetku zagotovil nižje cene. Zavezal se je tudi, da bo za materiale plačeval 50 odstotkov cene vnaprej. Hermitte sodeluje samo s proizvajalci, ki so ekološko naravnani, zaposlujejo teže zaposljive delavce ali brezposelne in za pakiranje uporabljajo reciklirane materiale in biološko razgradljive materiale. Do zdaj je Hermitte v podjetje vložil 250 tisoč evrov. V devetih tednih je imel za 38 tisoč evrov prometa. Napoved za prvo leto je 280 tisoč evrov, podjetnik pa že razmišlja o novih trgovinah v Franciji in o franšizingu v Belgiji in Veliki Britaniji. 

Več: www.choc-ethic.fr

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *